Hemlarm från LTP Säkerhetsteknik

Varför hemlarm?

Varför ska man ha ett hemlarm?

Ett hemlarm är det absolut starkaste skyddet för dig, ditt hem och dina värdefulla ägodelar.
Det håller dig trygg om natten, när du är på semester, på jobbet eller i andra ärenden. Vårat hemlarm ger dig dessutom möjligheten att övervaka och kontrollera ditt hemlarm oavsett vart du befinner dig.

Bara genom att installera ett hemlarm så minskar du risken för inbrott i hemmet med 22%.
Dessutom så kan du med hjälp av väktartjänst från Securitas få direktutryckning till ditt hem som ökar chansen för att inbrottstjuven blir gripen.
Polisens resurser är tyvärr begränsade medan inbrotten är många, men med hjälp av kameror så gör du polisen och dig själv en enorm tjänst som förändrar hela utgångspunkten i utredningsarbetet och polisen kommer att kunna hantera ditt ärende med betydligt bättre resultat än om du inte haft några bevis alls.
Då är det dessutom inga tvivel från försäkringsbolagens sida när du behöver få dina förlorade ägodelar ersatta.

Varför LTP?

Varför ska du välja just LTP Säkerhetsteknik?

Vad som skiljer LTP Säkerhetsteknik från de andra hemlarmsleverantörerna på marknaden är att vi har lång erfarenhet av säkerhetsbranschen i alla aspekter.
Vi har sedan många år tillbaka jobbat med avancerade säkerhetslösningar mot företag både inom säkerhet men också inom brandlarm/brandskydd.
Därför vet vi vad som krävs av en seriös organisation för att leverera en produkt som ska möta kundens önskemål.

Vårat primära fokus är alltid att du som kund ska vara så nöjd som möjligt och att vi under denna process alltid är transparenta utan en massa dolda avgifter och finstilta kontraktsbilagor.
Vi har heller ingen bindningstid utan du får avsluta denna tjänst när du vill, men vi ser självklart hellre att vi kan hjälpa dig istället men ibland händer saker som gör att man kanske inte längre kan äga vår produkt.

Något som också är ganska unikt hos oss är att med vårat system har du alltid valet att helt köpa och äga ditt system eller om du vill hyra systemet.
Vid val av hyra så äger du dock systemet per automatik efter 3 år och månadskostnaden sänks till den samma som om du hade köpt systemet från början.

Vad är speciellt med LTP’s produkt?

Vad är det som är så speciellt med just LTP Säkerhetstekniks produkt?

Vi har under många år haft ett intresse av att erbjuda hemlarm till privatkunder. Men det har inte funnits tillräckligt bra och prisvärda system för att du som slutkonsument ska kunna finna det ekonomiskt hållbart att skydda ditt hem.

Nu har vi äntligen hittat en produkt som håller samma standard som de avancerade produkter vi levererar till företag till en kostnad som gör att du som slutkonsument med gott ekonomiskt samvete och trygghetskänsla kan få äga ett riktigt avancerat men för dig enkelt hemlarmssystem.

Vårat system är ett trådlöst hemlarm med alla de komponenter som du hittar hos de flesta andra larmleverantörer. Skillnaden är dock att vi har en portal där vi alltid får reda på hälsan i ditt larmsystem och får direktrapportering om någonting skulle vara fel. Då kan vi koppla upp oss och kontrollera och åtgärda felen inom loppet av några minuter.

Dessutom så är vårat larm Z-Wave kompatibelt vilket göra att vårat hemlarm dessutom är en central hjärna för ett smart hem. Se fliken ”Vad är ett smart hem” för mer information!

Integritet med kameror?

Hur vet kunderna att LTP inte tittar i deras kamerasystem utan att de vet om det?

Vårat larmsystem har en funktion som gör att vi aldrig kan se dina kamerabilder utan vi får bara loggar ifall kameran skulle saboteras eller fela på något annat sätt. Inte ens Securitas kan se dina kamerabilder utan det är bara du som kan se dina kamerabilder, både live och inspelat material direkt i appen.

Vad gäller just kameror i hemmet så är det för många något som kan skapa lite obehag då man inte kan vara säker på vem som tittar.
Men när vi levererar en kamera så ser vi till att bara du har åtkomst till dessa samt att du har ett tillräckligt säkert lösenord för att ditt system ska vara skyddat från yttre intrång.

Vad är ett smart hem?

Vad är ett smart hem?

Ett smart hem är ett hem där lampor & apparater styrs per automatik utifrån dina vardagsrutiner. Till exempel så kan vi hjälpa dig så att dina lampor tänds med svag styrka när du vaknar på morgonen för att sedan öka till max när du kommit ut från din morgondusch. När du sen fått i dig din frukost och är klar för att åka till jobbet så larmar du på. Då släcks alla lampor och du vet att kaffebryggaren med all säkerhet är avstängd, dessutom så sänks temperaturen i huset för att spara energi.
En halvtimme innan du kommer hem från jobbet så börjar huset värma upp sig igen. När du kommer hem och larmar av så tänds alla dina lampor och du kliver in i ett behagligt tempererat hem som sparat på både klimat och ekonomi under tiden du varit på jobbet. Vid läggdags så larmar du via mobilen i sängen på för nattläge, ditt skalskydd aktiveras och alla lampor släcks.

Det är vad vi kallar för ett smart hem, men du kan självklart välja i hur stor utsträckning du vill ha ditt smarta hem och om du ens vill ha några schemalagda funktioner, du kanske bara vill njuta av friheten att kunna styra allting ifrån mobilen, oavsett vart du befinner dig i världen.

Vi visar dig såklart hur du kan göra allting själv utan att behöva kontakta oss, men vi finns alltid här för dig om du behöver hjälp och kan faktiskt programmera nya funktioner åt dig direkt ifrån våra skrivbord på kontoret och då behöver du inte betala för några hembesök.

Du kan köpa till enheter med Z-wave till ZeroWire här:
www.smarthomebutiken.se

Notera dock att ZeroWire i dagsläget endast kan hantera mottagare, d.v.s. smartplugs & dimmers. Men du hittar många olika varianter i smarthomebutiken.

Statistik – Inbrott och hemlarm

Antal inbrott

År 2016 anmäldes 88 800 inbrottsstölder.

Ner sker inbrott?

NTU 2015 visade att fler bostadsinbrott sker på vardagar (63 %) än på veckoslut och på helgdagar (37 %), och det är vanligare att inbrotten äger rum dagtid (64 %) än nattetid (36 %). Vid de flesta av de rapporterade bostadsinbrotten (78 %) uppger de svarande att något blivit stulet i samband med inbrottet. I drygt vart fjärde fall (25 %) uppges någon har varit hemma när inbrottet begåtts. Andelen varierar över åren och ingen tydlig trend kan utläsas.

Ökning och säsongsbetonat

Under den senaste tioårsperioden (2007–2016) har det totala antalet anmälda bostadsinbrott ökat med 30 procent; ökningen var dock starkast fram till 2011. De anmälda villainbrotten ökade fram till 2012 därefter har nivån varierat något och ligger nu 43 procent högre än för tio år sedan. Antalet anmälda lägenhetsinbrott har haft en jämnare utveckling under samma period. De anmälda villainbrotten har under de senaste tio åren haft en säsongsbetonad prägel. November är den månad då flest villainbrotten anmäls, tätt följd av oktober och december. Denna säsongsvariation är inte lika tydlig för de anmälda lägenhetsinbrotten, som uppvisar en jämnare nivå med mindre variationer under året.

Uppklarade inbrott

2016 klarades 4% av villainbrotten upp & endast 2 procent av lägenhetsinbrotten.
Med hjälp av en kamera så samlar du bevismaterial som kan hjälpa polisen i deras utredning vid ett eventuellt inbrott.

Polisen mot inbrott

År 2016 handlades  21 900 bostadsinbrott (inbrottsstöld i lägenhet och villa), vilket är en minskning med 1 180 brott (−5%). Av dessa bedrevs en utredning för 77 procent (16 900 brott) och 23 procent (4 960 brott) direktavskrevs. Jämfört med 2015 har andelen utredda brott minskat och andelen direktavskrivna brott ökat med 3 procentenheter vardera.

Hemlarm

Enligt en undersökning som Folksam har gjort så minskar risken att drabbas för inbrott med 22% bara genom att äga ett hemlarm.
Dessutom så ökar dina chanser enormt att man lyckas gripa någon då ett larm dels drar till sig stor uppmärksamhet från grannar och förbipasserande, det kan tillkalla närmaste väktare i området som har möjlighet att gripa eller följa angriparen men har man dessutom kameror så gör det att polisen har en helt annan utgångspunkt vid tid för förundersökningsarbetet.

Kontaktperson Hemlarm:

Mathias Degrander
Telefon: 0706552708
E-post: mathias.degrander@ltpab.se

Broschyrer

Användarmanual